از زمان ورود اپراتور بخش خصوصی به شبكه ارتباطات كشور شاهد اتفاقات مهمی در حوزه موبایل هستیم. یكی از این اتفاقات را میتوان ورود GPRS به امكانات و سرویسهای موبایل دانست. اكنون كه نسل آینده ارتباطات با سرعت بالا، GPRS ، در کنار ما میباشد، بهتر است كه با امكانات آن بیشتر آشنا شویم چرا كه با افزایش متقاضیان سرویسهای GPRS ، باعث افت قیمت این سرویس از طرف سرویسدهندگان خواهد شد و لذا این سرویس در زندگی روزمره انسانها به زودی نفوذ خواهد کرد. پس با هم نگاهی کوتاه و گذرا به GPRS میاندازیم.
سابقه GPRS چیست؟
با توجه به این که اپراتورهاى GSM برای هماهنگ بودن با تقاضاهاى مشترکین مىباید سرویسهای مهیج و بهترى را پیشنهاد نمایند و با در نظر گرفتن این که تا اوایل سال 1999 تنها بخش کوچکى از مشترکین شبکه GSM به دلایلی از قبیل هزینه بالا، سرعت انتقال پایین و عدم دسترسى آسان از سرویس دیتا استفاده مىنمودند، متخصصین را بر آن داشت تا نسبت به مرتفع نمودن مشکلات و ترغیب مشترکین براى استفاده از سرویس دیتا راهکار جدیدی را ارائه نمایند و به همین منظور سرویس جدیدى به نام GPRS معرفى گردید.
برای اولین بار در سال 1997 سخنران كنگره جهانی GSM پا را از حد معمول فراتر نهاده و چنین پیشبینی كرد كه اولین گام برای تست سیستمهای GPRS یك سال بعد یعنی در سال 1998 آغاز خواهد شد و خدمات تبلیغاتی این سیستمها در سال 1999 به مرحله اجرا درخواهد آمد. وی افزود چهار سال بعد در جلسهای كه با حضور دستاندركاران صنعت جهانی موبایل به منظور گردهمایی سالانه كنگره جهانی 3GSM در cannes برگزار میشود همه ما در وضعیت و موقعیتی مرتبط با GPRS قرار خواهیم گرفت و ناگزیر به استفاده ازاین سیستمها خواهیم بود.
مسلماً در آن زمان پیشرفت و گسترش موبایل نسل سوم نیز سیری مثبت خواهد داشت و دستاندركاران این امر میتوانند نگرش خوشبینانهای به روند كار این دسته از موبایلها داشته باشند. سخنران كنگره جهانی GSM اظهار داشت كه در نهایت ما با طیف كاملاً گستردهای از خدمات روبرو خواهیم شد كه زندگی مارا از هر جهت متحول خواهند ساخت. اما در واقع آینده سیستمهای GPRS چندان روشن و واضح نبود و پیشبینیهایی كه در این زمینه از سوی صاحبان صنایع GPRS ارائه میشد وضعیتی مبهم و نامشخص داشت.
استانداردسازى GPRS ابتدا در سال 1994 توسط ETST/SMG انجام شد و سپس در سال 1997 مجموعه مشخصات آن توسط SMG25 مورد تایید قرار گرفت و سرانجام در سال 1999 تکمیل گردید. خدمات این سرویس جدید در سال 1999 رو به توسعه و تکامل نهاد و در واقع خدمات مربوط به این پدیده از شکل رشد طولى خارج و در شکل رشد عرضى جریان یافت.
GPRS چیست؟
شبکه GPRS که مخفف عبارت General Packet Radio Service میباشد یک شبکه خصوصی «همیشه روشن» برای دیتاست. این سیستم از شبکه تلفن سلولی GSM موجود برای ارسال و دریافت دیتا برمبنای TCP/IP به دستگاههای موبایل GPRS استفاده میکند، به طوری كه آدرسهای IP خصوصی به صورت دینامیکی در شبکه به دستگاههای موبایل اختصاص مییابد. اما این APN یا Access Points Names است که یک مسیر «گیتوی» به سایر شبکهها مانند اینترنت، سرویسهای WAP و یا شبکههای خصوصی ایجاد میکند.
در عمل فایروالها با قرار گرقتن در APN، شبکههای خصوصی و عمومی را از هم مجزا نگه میدارند. بدین ترتیب آدرسهای IP اختصاص یافته به دستگاههای GPRS از بیرون شبکه GPRS قابل آدرسدهی نیستند. به عبارت دیگر این دستگاهها را نمیتوان از داخل اینترنت رویت کرد. اینترنت و GPRS بیشتر برای قسمت کلاینت طراحی شدهاند که مستقیما توسط مودم یا راتر (Router) عمل میکند. معنای این گفتهها آن است که میتوانید به راحتی از طریق تلفن همراهتان به اینترنت و شبکه خصوصی شرکت خود وصل شوید.
GPRS یا خدمات رادیویى مربوط به بستههاى اطلاعات (General Packet Radio Service) با به کارگیرى زیرساخت شبکه GSM به شکل انتها به انتها سرویسهاى راهگزینى بستههاى داده را در اختیار ما قرار مىدهد. در حقیقت باید گفت كه GPRS یک لایه Packet-Switched به شبکه GSM موجود موبایل شما اضافه میکند. GPRS یك سیستم تلفن سلولار دیجیتال است كه بهطور اصولی برای كار در باند 900 مگاهرتز طراحی شده است، در حالی كه اكنون در اروپا در 1800 مگاهرتز كار میكند و در آمریكای شمالی در باند 1900 مگاهرتز (كه به نسل 5/2 تلفن همراه نیز معروف است) و سرعت ارسال دیتای آن به kbps100 میرسد.
فواید GPRS چیست؟
برای استفاده از این تکنولوژی، شما باید PDA یا موبایلی داشته باشید که GPRS را پشتیبانی کند و به شرکتی که توانایی ارائه سرویس GPRS را دارد، دسترسی داشته باشید. GPRS به صورت کلی سه فایده برای هر کاربر دارد: اول اینکه به شما امکان میدهد تا همواره ارتباط خود با اینترنت را حفظ نمایید و دیگر لازم نیست برای برقراری ارتباط هر دفعه به شرکت ارائه دهنده سرویس اینترنت وصل شوید. دوماً GPRS به صورت ذاتی دارای سرعت به مراتب بالاتری نسبت به خطوط ارتباطی داده معمولی در موبایل میباشد به طوری كه خطوط معمولی موبایل حداکثر دارای سرعت 6/9 کیلوبیت در ثانیه میباشند و در صورت استفاده از سرویس High-Speed Circuit Switched Data یا همان HSCSD حداکثر میتوانند از سرعت 1.44 کیلوبیت در ثانیه بهره ببرند.
این در حالی است که GPRS به راحتی میتواند با سرعت 40 کیلوبیت در ثانیه شما را به اینترنت متصل نماید که حداقل چهار برابر سرعت معمول خطوط داده در موبایلهای معمولی میباشد. سومین و اصلیترین مزیت GSRP این است که شما مبلغ ارتباط خود را براساس مقدار اطلاعات ورودی و خروجی به شرکت ارائه دهنده سرویس میپردازید و نه براساس مدت زمانی که به اینترنت متصل هستید. این به آن معنا است که ممکن است شما تمامی روز بر روی اینترنت باشید اما فقط در هنگام ارسال یک پیغام مبلغی را پرداخت کنید.
کاربردهای GPRS
پست الکترونیکی: پست الکترونیکی جایی است که GPRS در آن خودنمایی میکند. با توجه به ارتباط دائمی با اینترنت و پرداخت به ازای اطلاعات ورودی/خروجی، شما میتوانید به نامههای الکترونیکی دوستان و یا همکاران خود در هر زمان با حداقل هزینه و حداکثر سرعت پاسخ دهید و یا برای کارهای فوری به دیگران نامه دهید.
پیغامهای لحظهای: ارتباط دائمی به اینترنت به شما امکان میدهد تا همواره پیغامهای فوری خود را که توسط نرمافزارهای پیامرسان (messenger) فرستاده میشوند، در هر لحظه دریافت و به آنها پاسخ دهید. یعنی شما میتوانید از پیامرسانهایی نظیر Yahoo ، MSN و AOL در تمامی مدت روز بهره ببرید.
MMS : تنها بستری که شما میتوانید از امکانات صدا، تصویر و ویدئو در سیستم MMS یا Multimedia Messaging Service که نسخه پیشرفته SMS میباشد، به طور کامل بهرهمند شوید، GPRS میباشد.
مرور سایتهای وب: همچون دیگر خدمات، شما توسط GPRS میتوانید تقریبا با سرعتی معدل خطوط تلفن معمولی، یعنی 56 کیلوبیت در ثانیه، صفحات مورد علاقه خود را مرور کنید.
کارهای گروهی GPRS : به شما امکان میدهد تا همواره به تقویم کاری و یا اطلاعات اشتراکی همکاران خود دسترسی داشته باشید.
سرعت انتقال اطلاعات در GPRS
GRPS در تئوری باید بتواند سرعت انتقال اطلاعات را تا 115 کیلوبیت در ثانیه برساند، در حالی که در عمل این سرعت به 40 کیلوبیت در ثانیه میرسد. حال آنکه سرعت ارتباط در دستگاههای متفاوت GPRS به مراتب با یکدیگر فرق میکنند. برای محاسبه سرعت ارتباطات در دستگاههای GPRS بهتر است طرح کدها و ساختمان کلاسهای مربوط به آن را متوجه شویم. GPRS در کل دارای چهار نوع کد CS1 ، CS2 ، CS3 و CS4 میباشد.
هر کدام از این کدها قابلیت انتقال اطلاعات با حداکثر سرعت 21.4 کیلوبیت در ثانیه را دارند و در هر یک از آنها قسمتی برای تصحیح خطا در انتقال اطلاعات مدنظر است. CS1 دارای بیشترین سهم برای تصحیح اطلاعات میباشد و فقط در حدود 9 کیلوبیت در ثانیه از 21.4 کیلوبیت در ثانیه جهت انتقال اطلاعات باقی میماند. CS2 و CS3 دارای سرعت بیشتری میباشند و سرعت انتقال اطلاعات در آنها به حدود 4/13 و 6/15 کیلوبیت در ثانیه میرسد و در CS4 سرعت انتقال به حداکثر مقدار خود میرسد و هیچ نوع تصحیح اطلاعاتی در این قسمت انجام نمیگردد.
دستگاههای موجود GPRS، تنها CS1 و CS2 را با سرعتی پایینتر ارائه میدهند و در مواقع لازم این دو به جای یکدیگر مورد استفاده قرار میگیرند. شبکههای GSM و GPRS هر دو امکان دادن 8 انشعاب دادهای در هر لحظه از زمان را دارا میباشند که به هر یک از آنها یک timeslot میگوییم. لذا سرعت انتقال اطلاعات را میتوان با کنار هم قرار دادن timeslotها بیشتر و بیشتر کرد. در عمل سرعت انتقال به علت محدودیت ایجاد شده توسط شرکت ارائه دهند خدمات و همین طور محدودیت موجود در دستگاهها کاهش مییابد.
لذا در مواقع اشغالی موبایل چه از طریق داده و چه از طریق صدا، ممکن است تنها یک timeslot خالی بماند و از آنجا که ممکن است اینترنتی که شرکت ارائه دهنده سرویس به صورت مشترک باشد، ممکن است در برخی موارد، سرعت ارتباط از سرعت خطوط تلفنی معمول پایینتر بیاید. دستگاههای GPRS هم قادر هستند تعداد محدودی timeslot را با یکدیگر ادغام کنند و بر این اساس به کلاسهای مختلفی تقسیم میشوند. کلاس 2 تنها یک slot برای ارسال اطلاعات و 2 slot برای دریافت اطلاعات دارد، در حالی که کلاس 12 دارای 5 slot برای هر تنظیمی میباشد.
کلاس 6 معمولترین کلاس به کار رفته در دستگاههای GPRS میباشد و یک slot برای ارسال اطلاعات و سه slot برای دریافت دادهها دارا میباشد. همچنین سه کلاس یا طبقه کاری برای دستگاههای GPRS وجود دارد که در عمل فقط کلاس B موجود است:
کلاس A همزمان در حالتهای GSM و GPRS کار میکند به نحوی که صوت و دیتا را در یک لحظه برقرار میسازد.
کلاس B همزمان در حالتهای GSM و GPRS کار میکند اما نمیتواند دو ارتباط را در یک لحظه حفظ کند.
کلاس C در هر دو حالت GSM و GPRS کار میکند اما نه در یک زمان.
پیادهسازى شبکه GPRS
سادهترین روش پیادهسازى GPRS استفاده از ساختار شبکه GSM مىباشد. به همبن منظور نیاز به تغییرات سختافزارى و نرمافزارى در ساختار موجود شبکه GSM مىباشد که مهمترین تغییر سختافزارى اضافه نمودن یونیت PCU در گره BSC مىباشد. در گرههاى BTS، HLR و MSC/VLR تنها نیاز به تغییرات نرمافزارى مىباشد که با توجه به گستردگى گرههاى BTS اعمال تغییرات نرمافزارى را مىتوان به صورت Remote و بدون حضور فیزیکى در سایت انجام داد. در خصوص GPRS MS به جز تغییرات نرمافزارى مهمترین تغییر سختافزارى عبارت است از تغییراتى بر روى پاور MS تا بتواند سرویسهاى GPRS را پشتیبانى نماید.
+ نوشته شده در یکشنبه پانزدهم دی 1387ساعت 11:29 توسط شهریاری |
آرشیو نظرات
در اين مقاله قصد دارم يك ترفند مفيد رجيستري را به شما آموزش دهم كه در حالات مختلف ممكن است به كار رود و بسيار سودمند باشد. همان طور كه ميدانيد در زمان
Logoff
سيستم تعدادي از برنامه ها به صورت كامل از حافظه برداشته شده و بسته ميشوند. تاكيد من در اين مقاله بر روي گزينه
Dialup Connection
ميباشد. همان طور كه مطلع هستيد اگر شما در يوزر مورد نظر خود به اينترنت متصل باشيد و ارتباط
Connection
برقرار باشد پس از
Logoff
نمودن ، تماس شما با اينترنت قطع خواهد شد و شما مجبور خواهيد بود مجددا تماس خود را برقرار نماييد.
در اين ترفند شما خواهيد آموخت كه چگونه ميتوانيد كاري كنيد كه تماس شما حتي پس از
Logoff
سيستم برقرار باشد و تماس قطع نشود و بتوانيد پس از
Login
مجدد از آن استفاده نماييد.
براي شروع ابتدا طبق معمول هميشگي از طريق منوي
Start
و ابزار
Run
ابزار
Regedit
را اجرا نماييد و مسير زير را در آن بيابيد :
HKEY_LOCAL_MACHINESoftwareMicrosoftWindowsNTCurrentVersionWinlogon
در اين مسير بر روي صفحه سمت راست ، راست كليك نموده و از شاخه
New
يك كليد جديد از نوع
String
ايجاد نماييد.
نام اين كليد جديد را KeepRasConnections بگذاريد.
سپس روي آن دوبار كليك كرده و مقدار 1 را براي فعال شدن به آن اختصاص دهيد ( براي غير فعال شدن ميتوانيد از مقدار صفر استفاده نماييد ).
پس از ساخت كليد و مقدار دهي آن از رجيستري خارج شويد.
ممكن است براي اعمال تغييرات نياز به راه اندازي مجدد سيستم داشته باشيد.
از اين پس اگر ارتباط شما با اينترنت برقرار باشد پس از
Logoff
نمودن قطع نخواهد شد.
:: موضوعات مرتبط:
,
,
:: بازدید از این مطلب : 1029
|
امتیاز مطلب : 9
|
تعداد امتیازدهندگان : 5
|
مجموع امتیاز : 5